ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ - ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

Σταυρόλεξο

Λύνουμε το σταυρόλεξο

     1          
2              3   
             
 4              
             
  5             
             
   6            
             
  7        8       
             
9               
             
             
             
             

οριζόντια

2. ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ
4. ΚΥΚΛΩΜΑ
5. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ...
6. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
7. ΚΑΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
9. ΛΑΜΠΑΚΙ

κάθετα

1. ΠΕΦΤΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ
3. ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ
8. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ...

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σκέψεις για το σημερινό σχολείο

Αγαπητοί συνάδελφοι αυτό που παρατηρώ είναι ότι το σημερινό σχολείο δεν απέχει και πολύ από το σχολείο πριν από 10 ή 20 χρόνια. Τα αναλυτικά προγράμματα είναι γραμμένα πάνω στον ίδιο άξονα , θέτει τους ίδιους σκοπούς και στόχους με τότε και εμείς οι δάσκαλοι όσο και να θέλουμε να αλλάξουμε , φαινόμαστε κουρασμένοι , μας έχει παρασύρει μια ρουτίνα και δεν είμαστε ικανοποιημένοι ούτε από τον εαυτό μας αλλά ούτε και από τους μαθητές μας.
Οι μαθητές που από την Α΄τάξη κουβαλούν μια τσάντα πιο βαριά και από τους ίδιους μπαίνουν σε μια τάξη που τους κόβει τον αυθορμητισμό και την πρωτοβουλία.
Αυτά που μαθαίνουμε σχετικά με τα blogs είναι πολύ ενδιαφέροντα και φυσικά θα δώσουν μια άλλη ώθηση στη σχολική τάξη αλλά και γενικότερα στην εκπαίδευση. Μέχρι τότε χαρισματικοί δάσκαλοι που δεν μένουν στα τυπικά όρια και ασχολούνται από μόνοι τους και ψάχνουν , ανταλλάσσουν ιδέες και δείχνουν και στους άλλους τι ακριβώς κάνουν , μπορεί να μας βγάλει από το καλούπι μας ώστε να ξανοιχτούμε και να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα, που θα μας κάνουν να αισθανθούμε αρκετά καλύτερα σε σχέση με αυτά που κάνουμε ως εκπαιδευτικοί του σήμερα αλλά και να φέρουν τους μαθητές μας κοντά στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: